Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Kotlety z kaszy manny Kotlety z kaszy manny.jpg
Kotlety z kaszy manny
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
marcysiaSrebrny Szef Kuchni (1660)

Kotlety z kaszy manny

Podawać z surówkami z warzyw, z sosem koperkowym, grzybo­wym lub pomidorowym.

Składniki:
  • kostka bulionowa, 1 szt.
  • sól, 1 szczypta
  • jajka, 2 szt.
  • kasza manna , 30 dag
  • tłuszcz, 10 dag
  • ser żółty, 5 dag
  • koperek, 2 łyżk.
  • bułka tarta , 5 dag
  •  
Sposób przygotowania

Zagotować wodę (3 szklanki) i rozpuścić w niej kostkę rosołu z drobiu. Wsypywać kaszę do wrzącego rosołu uważając, aby nie powstały grudki, zagotować i przetrzymać pod przykryciem na wolnym ogniu, często mieszając. Ugotowaną kaszę wyłożyć na miskę i ostudzić. Następnie wbić jaja, dodać 2 dkg tłuszczu, zie­leninę, starty ser i sól, wymieszać. Formować okrągłe kotlety, obtaczać w tartej bułce, usmażyć na tłuszczu na jasnozłoty kolor.  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650