Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Pulpety w pikantnym sosie pulpety.jpg
Pulpety w pikantnym sosie
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
frater007Szef Kuchni (1330)

Pulpety w pikantnym sosie

Mniejsze kulki są lepsze

Składniki:
  • natka pietruszki, 20 g
  • liście laurowe, 1 szt.
  • pieprz, 1 szczypta
  • cukier, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • ząbek czosnku, 1 szt.
  • maggi, 0.5 łyżecz.
  • koncentrat pomidorowy, 20 g
  • margaryna, 5 g
  • tłuszcz, 15 g
  • mąka , 2 g
  • jajka, 0.5 szt.
  • cebula, 20 g
  • bułka , 20 g
  • mięso, 80 g
  •  
Sposób przygotowania

Mięso przygotować wg przepisu na mięso mielone. Z masy mięsnej uformowaćmałe kulki spłaszczyć je i otoczyć w mące. Pulpety obsmażyć natłuszczu w rondlu. Następnie dodać koncentrat pomidorowy, maggi, roztarty z solą czosnek i pozostałe przyprawy. Zalać gorącą wodą i dusić pod przykryciem 10—20 min. Podawać same lub z makaronem.  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650