|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: marcysiaSrebrny Szef Kuchni (1660) Brokuły w sosie śmietanowymŚmietanę można zastąpić sosem majonezowym Składniki:
Sposób przygotowaniaBrokuły wraz z łodygami i małymi listkami wrośniętymi w różę moczyć 15 min. w lekko osolonej wodzie, aby łatwiej było usuń liszki, a następnie gotować bez przykrycia w lekko osolonej i ocukrzonej wodzie. Miękkie, lecz jędrne brokuły wyjąć łyżką cedzakową, osaczyć na cedzaku, ułożyć w salaterce lub na półmisku, ostudzić. Musztardę lub koncentrat pomidorowy wymieszać z gęstą śmietaną, przyprawić solą, cukrem i kwasem, żal brokuły, przybrać plasterkami pomidorów lub ogórków, jajami ugotowanymi na twardo i nacią pietruszki. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|