|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: marcysiaSrebrny Szef Kuchni (1660) Risotto z ryżu i warzywPiec w temperaturze 260 stopni Składniki:
Sposób przygotowaniaGrzyby umyć, ugotować, pokrajać w paski. Ryż ugotować na sypko w wodzie (2 szklanki). Warzywa umyć, obrać, opłukać, zetrzeć na tarce o dużych otworach i podsmażyć na tłuszczu, następnie poddusić. Przestudzony ryż wymieszać z warzywami, koncentratem pomidorowym i śmietaną, doprawić do smaku solą, pieprzem, czosnkiem i wywarem z grzybów. Masę włożyć do przygotowanej formy, polać powierzchnię masłem, posypać tartą bułką i utartym serem. Wstawić do piekarnika i piec 10 min. Podawać posypane posiekaną zieleniną. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|