|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: fredekgotujeKuchcik (78) Indyk duszony w warzywach.Smaczny indyk w warzywach, szybko i zdrowo.
Składniki:
Sposób przygotowaniaZapraszam na mój kanał.Trzemy na grubych oczkach:marchewselerpietruszkę.Cukinia:przeciąć wzdłuż na pół i następnie na cienkie plasterki.Pieczarki:obrywamy nóżki, myjemy i kroimy w zależności od ich wielkości i upodobań.Na patelni rozgrzewamy 2 łyżeczki masła klarowanego i wrzucamy potarte warzywa i dusimy al dente.Na drugiej patelni, dajemy łyżeczkę masła klarowanego i wrzucamy pieczarki i dusimy.Teraz jest czas na przygotowanie indyka, obieramy i wycinamy błonki i to co nam przeszkadza. Kroimy na kawałki(film). Dajemy pieprz i sól. Zostawimy do czasu gdy warzywa będą gotowe z pieczarkami.Gdy warzywa są gotowe dodajemy pieczarki i dusimy wszystko jeszcze chwilę. Do naczynia żaroodpornego przekładamy warstwowo na zmianę, warzywa i indyka. Naczynie zakryte wkładamy do piekarnika. Turbo obieg, 180/ około 45 minut/ środkowa półka. Podajemy z ryżem, ziemniakami, pieczywem/ kaszą. Smacznego |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|