Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się






Zapisz jako PDF

Krokiety ruskie ruskie krokiety.jpg
Krokiety ruskie
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
natalina4Srebrny Szef Kuchni (2450)

Krokiety ruskie

Są bardzo pożywne .

  • Czas przygotowania: do 1 godziny
  • Stopień trudności: Średnie
  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: smażone
  • Liczba porcji: cztery
Składniki:
  • cebula, 1 szt.
  • ziemniak, 600 g
  • ser biały, 200 g
  • sól, 1 łyżecz.
  • mielony pieprz, 2 szczypta
  • olej, 1 szkl.
  • mleko, 2 szkl.
  • mąka , 1.5 szkl.
  •  
Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać , po czym ugotować , przestudzić i razem z białym serem przepuścić przez maszynkę do mięsa . cebulę obrać , posiekać , podsmażyć na oleju , ostudzić i wymieszać z masą serową . farsz doprawić do smaku solą oraz pieprzem .Z podanych składników przygotować ciasto o jednolitej konsystencji , a następnie na rozgrzanym oleju usmażyć cienkie naleśniki . Na placki nałożyć przygotowany farsz serowy i zwinąć , tworząc krokiety . Przed podaniem zrumienić na rozgrzanym oleju . 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 4600
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650