Tekst i zdjęcie: natalina4 - Srebrny Szef Kuchni (2450) Krokiety ruskieSą bardzo pożywne . |
Czas przygotowania: do 1 godziny
Stopień trudności: Średnie
Pora dnia: Obiad
Sposób przygotowania: smażone
Liczba porcji: cztery
cebula, 1 szt.
ziemniak, 600 g
ser biały, 200 g
sól, 1 łyżecz.
mielony pieprz, 2 szczypta
olej, 1 szkl.
mleko, 2 szkl.
mąka , 1.5 szkl.
Ziemniaki obrać , po czym ugotować , przestudzić i razem z białym serem przepuścić przez maszynkę do mięsa . cebulę obrać , posiekać , podsmażyć na oleju , ostudzić i wymieszać z masą serową . farsz doprawić do smaku solą oraz pieprzem .Z podanych składników przygotować ciasto o jednolitej konsystencji , a następnie na rozgrzanym oleju usmażyć cienkie naleśniki . Na placki nałożyć przygotowany farsz serowy i zwinąć , tworząc krokiety . Przed podaniem zrumienić na rozgrzanym oleju .