Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Pierogi ze szpinakiem Pierogi ze szpinakiem.jpg
Pierogi ze szpinakiem
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
marcysiaSrebrny Szef Kuchni (1660)

Pierogi ze szpinakiem

Podawać jako danie podstawowe, polanę tłuszczem i posypane posiekanymi jajami.

Składniki:
  • czerstwa bułka, 13 dag
  • szpinak , 1.6 dag
  • masło, 3 dag
  • mąka , 4 dag
  • mleko, 0.5 szkl.
  • ząbek czosnku, 2 szt.
  • sól, 1 szczypta
  • cukier, 1 szczypta
  • jajka, 2 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Młody szpinak przebrać, obciąć korzonki, opłukać, osaczyć i ugotować na wolnym ogniu we własnym soku bez przykrycia. Przestudzić, drobno posiekać lub zemleć w maszynce. Tłuszcz stopi dodać mąkę, podsmażyć nie dopuszczając do zrumienienia mąki. Zasmażkę rozprowadzić zimnym mlekiem, dodać namoczoną i odciśniętą bułkę, sól i roztarty z solą czosnek; wymieszać ze szp nakiem, zagotować, ostudzić. Ugotować jaja na twardo, ost dzić w zimnej wodzie. Przygotować ciasto pierogowe, rozwałk wać i formować pierogi, zlepiając dokładnie brzegi ciasta. Ugotować w osolonej wodzie. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650