|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: marcysiaSrebrny Szef Kuchni (1660) Makaron z warzywamiPotrawę można również podawać tylko podgrzaną. Składniki:
Sposób przygotowaniaWarzywa umyć, oczyścić, opłukać, zetrzeć na tarce o dużyc otworach, kapustę poszatkować. Warzywa bez kapusty podsmżyć na tłuszczu, podlać małą ilością wody, dodać poszatkowaną kapustę i pokrajany w kostkę boczek; udusić do miękkości. Gdy będą miękkie dodać koncentrat pomidorowy i sól, pieprz oraz majeranek do smaku.Ugotowane kluski wymieszać z warzywami, nałożyć do wysmarowanej tłuszczem i posypanej tartą bułką formy. Powierzchnię wyrównać, skropić tłuszczem i zapiec. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|