Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
marcysiaSrebrny Szef Kuchni (1660)

Makaron z warzywami

Potrawę można również podawać tylko podgrzaną.

Składniki:
  • majeranek, 1 szczypta
  • mielony pieprz, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • bułka tarta , 2 dag
  • margaryna, 2 dag
  • smalec, 3 dag
  • koncentrat pomidorowy, 10 dag
  • kapusta cukrowa, 25 dag
  • cebula, 15 dag
  • pietruszka, 15 dag
  • marchew, 30 dag
  • boczek wędzony, 15 dag
  • makaron , 20 dag
  •  
Sposób przygotowania

Warzywa umyć, oczyścić, opłukać, zetrzeć na tarce o dużyc otworach, kapustę poszatkować. Warzywa bez kapusty podsmżyć na tłuszczu, podlać małą ilością wody, dodać poszatkowaną kapustę i pokrajany w kostkę boczek; udusić do miękkości. Gdy będą miękkie dodać koncentrat pomidorowy i sól, pieprz oraz majeranek do smaku.Ugotowane kluski wymieszać z warzywami, nałożyć do wysma­rowanej tłuszczem i posypanej tartą bułką formy. Powierzchnię wyrównać, skropić tłuszczem i zapiec. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650