|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: ChiliJKaSzef Kuchni (1255) Kluski francuskie grzybowePodawać do rosołu, zupy grzybowej i pomidorowej. Składniki:
Sposób przygotowaniaGrzyby pozostałe z wywaru na zupę zemleć w maszynce do mięsa. Utrzeć masło, dodając żółtka, rozetrzeć z grzybami, solą, pieprzem i zieleniną. Ubić pianę, wyłożyć do masy, przesypać mąką, wymieszać, zrobić próbę, czy piasto jest dość gęste (jeżeli rozpływa się na wrzącej zupie, dodać trochę mąki). Metalową łyżeczkę zanurzyć we wrzącej zupie, ogrzać, na łyżeczkę nabierać ciasto, wkładać do wrzącej zupy, otrząsnąć ciasto uderzając o brzeg naczynia. Kluski ugotować pod przykryciem na średnim ogniu. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|