Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
ChiliJKaSzef Kuchni (1255)

Łazanki zapiekane z plackami

Podawać z surówką z kapusty, z zieloną lub pomidorową sałatą, z ogórkiem, ćwikłą.

Składniki:
  • woda, 0.5 szkl.
  • jajka, 1 szt.
  • mąka , 50 dag
  • pieprz, 1 szczypta
  • liść bobkowy, 1 szt.
  • sól, 1 dag
  • cebula, 4 dag
  • tłuszcz, 10 dag
  • płucka z sercem, 75 dag
  •  
Sposób przygotowania

Cebulę drobno pokrajać i udusić z tłuszczem. Podroby opłukać, pokrajać, włożyć do tłuszczu z cebulą, dodać trochę wody, soli i kawałek liścia bobkowego i pod przykryciem udusić do miękkości od­parowując wywar. Miękkie podroby zemleć albo drobno posiekać, dodać pieprzu do smaku. Zarobić ciasto i dalej sporządzić tak jak łazanki z kapustą. Łazanki z płuckami zapiec w rondlu skrapiając je tłuszczem. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650