|
|||||||||||||||||
Encyklopedia kulinarna - to słownik z hasłami o tematyce kulinarnej, który sami możecie tworzyć i edytować. Możecie wpisywać hasła, dodawać do nich zdjęcia, dopisywać dodatkowe informacje. Dzięki czemu powstanie wyjątkowa encyklopedia, oparta na wiedzy i doświadczeniu wszystkich portalowiczów. Hasło: ImbirOstatnia zmiana: KutakNaOtroZłoty Szef Kuchni (4246) Właściwości zdrowotne
Powiększ zdjęcie
Świeży korzeń, poprawia krążenie oraz ułatwia trawienie. Zawiera wapń, magnez, fosfor i potas. Imbir pobudza układ odpornościowy i niszczy wirusy, dlatego jest bardzo korzystny przy przeziębieniach i bólach gardła. Ma działanie rozgrzewające, dlatego powinniśmy stosować go w większych ilościach zwłaszcza jesienią i zimą. Działa przeciwzapalnie i pomaga przy zapaleniu stawów .Jest korzystny dla kobiety w ciąży, gdyż niweluje poranne nudności. Korzystny przy skurczach menstruacyjnych. Pomaga usuwać również toksyny i zbędne produkty przemiany materii – działa napotnie.
|
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|