|
|||||||||||||||||
Encyklopedia kulinarna - to słownik z hasłami o tematyce kulinarnej, który sami możecie tworzyć i edytować. Możecie wpisywać hasła, dodawać do nich zdjęcia, dopisywać dodatkowe informacje. Dzięki czemu powstanie wyjątkowa encyklopedia, oparta na wiedzy i doświadczeniu wszystkich portalowiczów.
P
Papryka
Do niedawna znaliśmy ją pod postacią czerwonego proszku będącego ostrą przyprawą używaną do wielu potraw. Nie można jednak porównać znaczenia papryki — przyprawy i słodkiej papryki warzywnej, która pojawiła się u nas niedawno....
Pokrzywa zwyczajna
Pokrzywa zwyczajna (Urtica dioica) jest rośliną, z którą zetknął się każdy z nas. Jest ona byliną rozpowszechnioną na całej kuli ziemskiej za wyjątkiem strefy arktycznej i tropikalnej. Wykazuje działanie przeciwreumatyczne,...
Pomidory
Zasługują one całkowicie na nasze starania przy uprawie, gdyż opłacają się dobrze, mają bardzo dużą wartość, a pod postacią różnego rodzaju przetworów wzbogacają i uzupełniają nasze posiłki przez całą zimę. W pomidorach cenimy...
|
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|