Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:








Encyklopedia kulinarna - to słownik z hasłami o tematyce kulinarnej, który sami możecie tworzyć i edytować. Możecie wpisywać hasła, dodawać do nich zdjęcia, dopisywać dodatkowe informacje. Dzięki czemu powstanie wyjątkowa encyklopedia, oparta na wiedzy i doświadczeniu wszystkich portalowiczów.

Hasło: Imbir

Ostatnia zmiana: KutakNaOtro
Złoty Szef Kuchni (4246)

Właściwości zdrowotne

Wlasciwosci-zdrowotne Powiększ zdjęcie Świeży korzeń, poprawia krążenie oraz ułatwia trawienie. Zawiera wapń, magnez, fosfor i potas. Imbir pobudza układ odpornościowy i niszczy wirusy, dlatego jest bardzo korzystny przy przeziębieniach i bólach gardła. Ma działanie rozgrzewające, dlatego powinniśmy stosować go w większych ilościach zwłaszcza jesienią i zimą. Działa przeciwzapalnie i pomaga przy zapaleniu stawów .Jest korzystny dla kobiety w ciąży, gdyż niweluje poranne nudności. Korzystny przy skurczach menstruacyjnych. Pomaga usuwać również toksyny i zbędne produkty przemiany materii – działa napotnie.
Dlatego wskazane jest regularne picie herbaty z plastrem imbiru lub dodawanie świeżej przyprawy do potraw.

Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 5255
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650