Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Encyklopedia kulinarna - to słownik z hasłami o tematyce kulinarnej, który sami możecie tworzyć i edytować. Możecie wpisywać hasła, dodawać do nich zdjęcia, dopisywać dodatkowe informacje. Dzięki czemu powstanie wyjątkowa encyklopedia, oparta na wiedzy i doświadczeniu wszystkich portalowiczów.

Hasło: Awokado (Smaczliwka)

Ostatnia zmiana: rafik80
Srebrny Szef Kuchni (2006)

Charakterystyka

Charakterystyka Powiększ zdjęcie Owoc drzewa pochodzącego z tropikalnej części Ameryki Centralnej. Obecnie uprawiany również w klimacie subtropikalnym Izraela, Hiszpanii i Afryki Południowej. Jadalny jest zielony miąższ owocu nazywany gruszką awokado i dojrzewający około pół roku. Owoc zawierający wiele jednonienasyconych tłuszczów jest doskonale przyswajalny przez organizm ludzki. Miąższ jest również stosowany w kosmetyce ze względu na dużą zawartość witaminy A i E doskonale wpływa na stan skóry.

Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650