|
|||||||||||||||||
Encyklopedia kulinarna - to słownik z hasłami o tematyce kulinarnej, który sami możecie tworzyć i edytować. Możecie wpisywać hasła, dodawać do nich zdjęcia, dopisywać dodatkowe informacje. Dzięki czemu powstanie wyjątkowa encyklopedia, oparta na wiedzy i doświadczeniu wszystkich portalowiczów. Hasło: Awokado (Smaczliwka)Ostatnia zmiana: rafik80Srebrny Szef Kuchni (2006) CharakterystykaPowiększ zdjęcie Owoc drzewa pochodzącego z tropikalnej części Ameryki Centralnej. Obecnie uprawiany również w klimacie subtropikalnym Izraela, Hiszpanii i Afryki Południowej. Jadalny jest zielony miąższ owocu nazywany gruszką awokado i dojrzewający około pół roku. Owoc zawierający wiele jednonienasyconych tłuszczów jest doskonale przyswajalny przez organizm ludzki. Miąższ jest również stosowany w kosmetyce ze względu na dużą zawartość witaminy A i E doskonale wpływa na stan skóry.
|
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|