|
|||||||||||||||||
Encyklopedia kulinarna - to słownik z hasłami o tematyce kulinarnej, który sami możecie tworzyć i edytować. Możecie wpisywać hasła, dodawać do nich zdjęcia, dopisywać dodatkowe informacje. Dzięki czemu powstanie wyjątkowa encyklopedia, oparta na wiedzy i doświadczeniu wszystkich portalowiczów. Hasło: RabarbarOstatnia zmiana: madralaSzef Kuchni (1075) Krótka charakterystyka
Powiększ zdjęcie
Jadalną częścią rabarbaru są tylko ogonki liściowe, gdyż inne części tej rośliny, a zwłaszcza blaszki liściowe, są nawet trujące. Rabarbar ma smak zbliżony do owoców i pod względem kulinarnym może je zastępować, ale nie dorównuje owocom. Jego wartość odżywcza jest bardzo mała. Rabarbar nie zawiera większych ilości żadnego ze składników najbardziej cenionych w produktach owocowo-warzywnych, zawiera kwas szczawiowy, który nadaje mu smak silnie kwaśny.
|
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|