Twój adres e-mail
Tutaj znajdziecie sprawdzone porady i sztuczki każdego kucharza.
Decydując się na zakup garnków, chcemy, by służyły nam w kuchni przez lata. Odpowiednia jakość nacz...
Już od lat wspólnie z przyjaciółmi spędzamy sylwestrową noc w domu i na myśl o kolejnym wiec...
Święta Bożego Narodzenia coraz bliżej. Z melancholią wspominamy wszystkie poprzednie uroczystości. Ich zap...
Skąd się bierze nietolerancja laktozy? Powód jest prosty, w organizmie brakuje laktazy - enzymu kon...
Herbata jest napojem znanym od tysiącleci. Swoją karierę zaczynała wśród elit. Na szczęście...
Czy niewielka kuchnia może powstrzymać miłośnika gotowania od tworzenia prawdziwych dzieł sztuki? Jak m&oa...
Oryginalne smaki budzą coraz większe zainteresowanie wśród smakoszy. Specjały tajskie, japońskie, w...
Kuchnia to serce domu i królestwo każdego, kto lubi gotować. Pośród niezbędnego wyposażenia ...
Ekspres do kawy – dla jednych to zbędny luksus, dla drugich to maszyna, be...
Uroczyste kolacje to wyjątkowe wydarzenia, które pozostają nam w pamięci na długi czas. Aby jednak ...
Już niedługo na dobre zagości u nas wiosna. To czas „nowych początków”. Rozpoczynamy no...
Przed nami niezwykły czas w roku. Okres Świąt Bożego Narodzenia. Jak co roku święta te będą okazją do spot...
Fototapety do kuchni to doskonałe rozwiązanie dla osób, które potrzebują zmiany, ale mają ni...
Filiżanki stanowią nieodzowny element w nie tylko w gospodarstwie domowym, ale również w bi...
Przygotowywanie domowych posiłków to już nie tylko moda, ale i warunek zachowania dobrego s...
Rosół często gości na naszych stołach. Połączenie mięsa i warzyw tworzy kombinację, kt&oacu...
Kabanosy śmiało można nazwać polskim specjałem, choć nazwa popularnej suchej kiełbaski ma swoje korzenie w...
Domowe przyjęcie połączone z degustacją serów to wyśmienity pomysł na spędzenie wieczoru w ...
Drożdżowiec zachowa na długo świeżość , jeśli doda się do niego kilka łyżek twarogu . Będzie też bardziej wil...
Nigdy nie wyrzucam białego sera , nawet gdy zrobi się lekko kwaśny . Wykorzystuję go do przygotowania klusek ...
Pokrusz skorupki od jajek i przejedź po nich 30 razy nożem . Będzie ostry jak brzytwa .
Wiórki czekoladowe to wyjątkowo efektowna dekoracja do ciast i deserów . Jeśli mocno schłodzimy czekoladę i z...
Nie pozwól , aby dobry półtłusty ser żółty obsychał na brzegach. Posmaruj go masłem . Zapobiegasz w ten sposó...
W pierwszej kolejności robimy korkociągiem otwory w miejscach , gdzie orzech ma najsłabsze punkty , tzw . ocz...
Przed włożeniem ciasta do tortownicy natłuszczam wyłącznie jej spód nie boki . Dzięki temu biszkopt po upiecz...
Z kiełbasy parówkowej zwykle trudno zdjąć osłonkę , dlatego zaraz po ugotowaniu polewam ją zimną wodą . Osłon...
Zamiast w bułce tartej proponuję obtoczyć kotlety w kaszce kukurydzianej . Po usmażeniu będą jeszcze bardziej...
Aby zawsze mieć w domu chrupiące pieczywo zamrażam dopiero co przyniesiony z piekarni chleb . Bochenek musi b...
Rzodkiewkę i sałatę owijam w zwilżony wodą papierowy ręcznik i przechowuję w lodówce . Warzywa te lubią bowie...
Zwykle , gdy mam problem z obraniem kiełbasy , wkładam ją na chwilę do naczynia z bardzo zimną wodą . Dzięki ...
Ludzie zwykle myślą o kupowaniu czekoladowego prezentu przy romantycznych okazjach, takich jak walentynki ...
Zmywarka do naczyń jest wręcz niezbędnym urządzeniem w kuchni profesjonalnej, gdzie brudnych szklanek i ta...
Piekarnik parowy, zwany także piecem konwekcyjno-parowym, pierwotnie był stosowany głównie w profes...
Użytkownik
Ilość punktów
Korzystanie z serwisu oznacza akceptacje regulaminu