Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KucharekSrebrny Szef Kuchni (1791)

Marchew oproszona

Podawać do mięsa cielęcego i wołowego w połącze­niu z ziemniakami.

Składniki:
  • cukier, 1 szczypta
  • sól, 1 szt.
  • mąka , 1 dag
  • masło, 4 dag
  • woda, 1 szkl.
  • marchew, 70 dag
  •  
Sposób przygotowania

Marchew oczyścić szczoteczką pod bieżącą wodą, oskrobać, zetrzeć na tarce do warzyw o dużych okach lub pokrajać w krążki albo półkrążki (zależnie od grubości korzeni). Marchew zalać wrzącą wodą, dodać część masła i ugotować na silnym, ogniu, pod przykryciem. Odlać wywar do garnuszka, marchew oprószyć mąką, wymieszać, rozprowadzić wywarem, zagotować, dodać soli i cukru do smaku, na końcu dodać surowe masło. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650