Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KucharekSrebrny Szef Kuchni (1791)

Jarmuż z marchwią

Podawać z ziemniakami.

Składniki:
  • jarmuż, 50 dag
  • marchew, 40 dag
  • woda, 3 szkl.
  • wędzona słonina, 5 dag
  • mąka , 5 dag
  • mleko, 1 szkl.
  • sól, 1 szczypta
  • cukier, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Marchew oczyścić, zetrzeć na tarce o dużych okach, zalać wrzącą wodą i szybko ugotować pod przykryciem odparowując wywar. Jarmuż starannie opłukać, wyciąć grube nerwy liściowe i odrzucić wraz z ogonkami liściowymi. Listki zalać wrzącą wodą i ugotować mieszając kilkarazy, aby równo gotowały się. Miękki jarmuż odcedzić i szybko drobniutko posiekać. Sporządzić zasmażkę ze słoniny i mąki, rozprowadzić ją mlekiem i wy­warem z marchwi, zagotować. Do zasmażki dodać ugotowany i posiekany jarmuż i (marchew, przyprawić solą i cukrem i mieszając zagotować.  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650