Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KucharekSrebrny Szef Kuchni (1791)

Groszek zielony

Podawać do omletu, mięsa smażonego lub pieczonego.

Składniki:
  • groszek zielony, 50 dag
  • sól, 1 szczypta
  • woda, 0.5 szkl.
  • cukier, 1 szczypta
  • masło, 3 dag
  •  
Sposób przygotowania

Groszek opłukać, wyłuskać. Część strąków obrać z łuski, pokrajać w drobny makaron, dodać do groszku. Groszek zalać gorącą wodą, dodać trochę masła i szybko ugotować pod przykryciem. Wywar odparować. Do ugotowania groszku dodać soli, cukru do smaku, resztę surowego masła. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650