Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KucharekSrebrny Szef Kuchni (1791)

Groch sypki

Wywar zużyć na zupę.

Składniki:
  • groch, 50 dag
  • woda, 1.5 l
  • sól, 1 szczypta
  • słonina, 6 dag
  • cebula, 4 dag
  •  
Sposób przygotowania

Przebrać groch, opłukać, namoczyć w przegotowanej zimnej wodzie na kilka godzin (np. na noc). Następnego dnia groch nastawić w tej samej wodzie, w której był moczony, ugotować do miękkości. Przy końcu gotowania groch posolić. Wywar od­cedzić. Przetopić słoninę (wyjąć skwarki, na tłuszczu zrumienić drobno pokrajaną cebulę, wymieszać ze skwarkami), polać groch. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650