Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KucharekSrebrny Szef Kuchni (1791)

Fasola sypka

Wywar z fasoli ma smak podobny do rosołu.

Składniki:
  • cebula, 50 dag
  • woda, 1 l
  • mleko, 0.5 l
  • słonina, 3 dag
  • sól, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Fasolę przebrać, opłukać, namoczyć w przegotowanej, zimnej wodzie na kilka godzin (na noc). Następnego dnia dodać mleko do tej wody, w której fasola była moczona, i powoli ugotować ją do miękkości, odcedzić. Fasolą wyłożyć na salaterkę, polać słoniną lub podawać surowym. Jeżeli wywar pozostanie, zużyć go do zupy lub do podprawy sosu. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650