Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KucharekSrebrny Szef Kuchni (1791)

Bukiet z warzyw wiosennych

Bukiet z warzyw można podawać z jajami (sadzonymi lub jajecznicą).

Składniki:
  • sól, 1 szczypta
  • cukier, 4 dag
  • pomidor, 10 dag
  • koperek, 1 szt.
  • masło, 7 dag
  • bułka tarta , 2 dag
  • ziemniak, 30 dag
  • kalafior, 50 dag
  • fasola szparagowa, 30 dag
  • marchew, 30 dag
  •  
Sposób przygotowania

Wszystkie warzywa opłukać, oczyścić i nie krając ugotować każdy gatunek osobno, wkładając na wrzącą, osoloną i cukrzoną wodą; odcedzić, osączyć i przed podaniem ułożyć gatunkami na gorącym okrągłym półmisku. Bułeczką zrumienić, masło stopić, gorące warzywa skropić masłem, sypać bułeczką, ziemniaki skropić masłem i posypać koperkiem. Warzywa przybrać krążkami lub ćwiartkami pomidorów i listkami sałaty. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650