|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: bolekSrebrny Szef Kuchni (1530) Pieczeń rzymskaPolecam
Składniki:
Sposób przygotowaniaMasę mięsną przyrządzić tak jak na kotlety mielone i wyłożyć na stolnicę wysypaną bułką tartą, ukształtować gruby wałek. Rozgrzać tłuszcz w długiej wąskiej blasze, włożyć mięso, polać tłuszczem i wstawić do miernie gorącego piekarnika. Upiec polewając pieczeń od czasu do czasu sosem, sos skrapiać wodą, abysię nie palił. Upieczone mięso pokrajać na porcje 1 cm grube, ułożyć rzędem półstojącym na półmisku, oblać sosem, wydać. Podawać z ziemniakami i wszelkimi warzywami. Pieczeń można też podawać na zimno. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|