Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
bolekSrebrny Szef Kuchni (1530)

Pieczeń rzymska

Polecam

  • Sposób przygotowania: pieczone
Składniki:
  • bułka tarta , 3 dag
  • pieprz, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • jajka, 1 szt.
  • tłuszcz, 8 dag
  • czerstwa bułka, 4 dag
  • wieprzowina , 20 dag
  • wołowina , 40 dag
  •  
Sposób przygotowania

Masę mięsną przyrządzić tak jak na kotlety mielone i wyłożyć na stolnicę wysypaną bułką tartą, ukształtować gruby wałek. Rozgrzać tłuszcz w długiej wąskiej blasze, włożyć mięso, polać tłuszczem i wstawić do miernie gorącego piekarnika. Upiec polewając pieczeń od czasu do czasu sosem, sos skrapiać wodą, abysię nie palił. Upieczone mięso pokrajać na porcje 1 cm grube, ułożyć rzędem półstojącym na półmisku, oblać sosem, wydać. Podawać z ziemniakami i wszelkimi warzywami. Pieczeń można też podawać na zimno. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650