Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się






Zapisz jako PDF

Strogonoff 486.jpg
Strogonoff
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
frater007Szef Kuchni (1330)

Strogonoff

Idealne na ciepłą kolację

  • Czas przygotowania: ponad godzinę
  • Stopień trudności: Średnie
  • Sposób przygotowania: duszone
  • Liczba porcji: więcej
  • karnawal
Składniki:
  • papryka ostra, 1 łyżecz.
  • łagodna papryka, 1 łyżk.
  • mąka , 2 g
  • świeży grzyb, 100 g
  • koncentrat pomidorowy, 30 g
  • maggi, 0.5 łyżk.
  • cebula, 30 g
  • tłuszcz, 10 g
  • wołowina , 80 dag
  • ziele angielskie, 4 szt.
  • liść bobkowy, 1 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Sposób przygotowaniaMięso oczyścić i pokroić w kostkę, posypać solą i pieprzem oraz papryką ostrą i słodką. Roz­grzać na patelni tłuszcz, obsmażyć mięso, a następnie przełożyć je do rondla. Grzyby oczyścić, podsmażyć na tłuszczu razem z cebulą i przełożyć do rondla. Wlać 1/2 szklanki gorącej wody z rozpuszczoną maggi i dusić pod przykryciem. Mąkę rozrobioną ze śmietaną i koncentratem pomidorowym dodać, gdy mięso jest miękkie. Zagotować.  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 4620
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650