|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: czygrysekSzef Kuchni (1280) Sałatka z fasolki szparagowej na zimęSałatka z fasolki szparagowej na zimę Składniki:
Sposób przygotowaniaCebulę pokroić w cienkie pół talarki. Marchew zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Dusić z cebulą na oleju około 15 minut. Dodać liście laurowe, pieprz, 2 łyżki soli i cukier (szczyptę zostawić) oraz 2 małe przeciery pomidorowe. Wlaź ocet i zamieszać.Fasolkę przekroić na pół, zalać wodą, dodać pozostałą sól i cukier i gotować około 10 minut. Odcedzić i przełożyć do warzyw. Dusić razem około 15 minut.Gorącą sałatkę przełożyć do słoików i pasteryzować około 20 minut. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|