Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
czygrysekSzef Kuchni (1280)

Kluski z rabarbarem

Kluski z rabarbarem

Składniki:
  • cynamon mielony, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • bułka tarta , 4 łyżk.
  • masło, 2 łyżk.
  • rabarbar, 25 dag
  • mleko 3,2 % , 1 szkl.
  • jajka, 2 szt.
  • mąka pszenna, 25 dag
  • cukier, 15 dag
  •  
Sposób przygotowania

Jajka wbijamy do mąki. Dodajemy cukier. Łyżką wyrabiamy ciasto stopniowo dolewając mleko. Rabarbar myjemy, obieramy i drobno kroimy. Wsypujemy do ciasta i mieszamy. Porcje ciasta nabieramy na łyżkę i wkładamy do lekko osolonego wrzątku. Gotujemy 2 minuty. Następnie odcedzamy i hartujemy.Bułkę podsmażamy na rozgrzanym maśle. Polewamy kluski. Oprószamy cynamonem. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650