|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: frater007Szef Kuchni (1330) Barszcz ukraińskiCoś zza miedzy
Składniki:
Sposób przygotowaniaPoprzedniego dnia namoczyć w przegotowanej wodzie fasolę)Włoszczyznę, marchew i buraki drobno pokroić lub zetrzeć litarce o dużych otworach. Warzywa i fasolę (razem z wodą, w ktorej się moczyła) dodać do wywaru, posolić i gotować. Pokroićziemniaki i kapustę połączyć z pozostałymi składnikami, gdy warzywa i fasola są prawie miękkie. Czosnek posiekać, rozetrzećz odrobiną soli i dodać razem z innymi przyprawami. Koncentratpomidorowy rozmieszać z mąką i śmietaną, dodać do zupy (jakwarzywa są miękkie) i zagotować.Uwaga: Jeżeli przyrządzamy barszcz z wkładką mięsa,mięso (80 g) gotować razem z warzywami. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|