Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Barszcz ukraiński Barszcz ukraiński.jpg
Barszcz ukraiński
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
frater007Szef Kuchni (1330)

Barszcz ukraiński

Coś zza miedzy

  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: gotowane
Składniki:
  • wywar z kości, 500 g
  • włoszczyzna, 50 g
  • burak ćwikłowy, 100 g
  • fasola, 30 g
  • marchew, 50 g
  • kapusta, 50 g
  • ziemniak, 100 g
  • śmietana, 50 g
  • tłuszcz, 5 g
  • mąka , 2 g
  • koncentrat pomidorowy, 2 g
  • kwasek cytrynowy, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • czosnek, 2 g
  • przyprawy, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Poprzedniego dnia namoczyć w przegotowanej wodzie fasolę)Włoszczyznę, marchew i buraki drobno pokroić lub zetrzeć litarce o dużych otworach. Warzywa i fasolę (razem z wodą, w ktorej się moczyła) dodać do wywaru, posolić i gotować. Pokroićziemniaki i kapustę połączyć z pozostałymi składnikami, gdy warzywa i fasola są prawie miękkie. Czosnek posiekać, rozetrzećz odrobiną soli i dodać razem z innymi przyprawami. Koncentratpomidorowy rozmieszać z mąką i śmietaną, dodać do zupy (jakwarzywa są miękkie) i zagotować.Uwaga: Jeżeli przyrządzamy barszcz z wkładką mięsa,mięso (80 g) gotować razem z warzywami. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650