|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: klaudiszjaSzef Kuchni (905) Łazanki z kapustą i grzybamiEwentualnie 500g makaronu łazanki, naczynie do zapiekania posypać tartą bułką
Składniki:
Sposób przygotowaniaZ jajek, mąki i odrobiny wody zagniatamy ciasto jak na makaron. Ciasto cienko wałkujemy i kroimy w szerokie paski, a te w kwadraciki. Wrzucamy do posolonego wrzątku i gotujemy. Kapustę obgotowujemy, a następnie wyciskamy i siekamy. Kroimy w kostkę cebule i przesmażamy ją na smalcu, dodajemy grzyby i dusimy razem z cebulą do miękkości, odparowujemy. Grzyby mieszamy razem z kapustą, dodajemy łazanki, sól i pieprz. Zapiekamy w piekarniku. Przed zapiekaniem w piekarniku zalewamy potrawę śmietaną i posypujemy posiekaną natką pietruszki lub koperkiem. Powyższą potrawę możemy wykonać też z samą kapustą lub grzybami. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|