Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Łazanki z kapustą i grzybami s365851190.jpg
Łazanki z kapustą i grzybami
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 4
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
klaudiszjaSzef Kuchni (905)

Łazanki z kapustą i grzybami

Ewentualnie 500g makaronu łazanki, naczynie do zapiekania posypać tartą bułką

  • Czas przygotowania: do 30 min
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: gotowane
  • Liczba porcji: dwie
Składniki:
  • mąka , 0.5 kg
  • jajka, 2 szt.
  • kapusta głowiasta biała , 0.5 kg
  • grzyb, 250 g
  • cebula, 2 szt.
  • śmietana 12%, 150 ml
  • sól, 0 szczypta
  • pieprz, 0 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Z jajek, mąki i odrobiny wody zagniatamy ciasto jak na makaron. Ciasto cienko wałkujemy i kroimy w szerokie paski, a te w kwadraciki. Wrzucamy do posolonego wrzątku i gotujemy. Kapustę obgotowujemy, a następnie wyciskamy i siekamy. Kroimy w kostkę cebule i przesmażamy ją na smalcu, dodajemy grzyby i dusimy razem z cebulą do miękkości, odparowujemy. Grzyby mieszamy razem z kapustą, dodajemy łazanki, sól i pieprz. Zapiekamy w piekarniku. Przed zapiekaniem w piekarniku zalewamy potrawę śmietaną i posypujemy posiekaną natką pietruszki lub koperkiem. Powyższą potrawę możemy wykonać też z samą kapustą lub grzybami. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650