Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Knedle serowe obrazek-28188.jpeg
Knedle serowe
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
klaudiszjaSzef Kuchni (905)

Knedle serowe

Na słodki obiadek, można próbować z innymi owocami.

  • Czas przygotowania: do 1 godziny
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: gotowane
  • Liczba porcji: dwie
Składniki:
  • ser biały, 250 g
  • ugotowane jajko, 1 szt.
  • mąka pszenna, 3 szkl.
  • masło klarowane, 2 łyżk.
  • sól, 0 szczypta
  • truskawka, 15 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Do miski włożyć ser , jajko , mąkę , sól i masło - zagnieść gładkie , nie lepiące się do rąk ciasto . Przykryć folią i wstawić do lodówki na 2 godziny .Ciasto podzielić na 12 części . Z każdej części zrobić kulkę , rozpłaszczyć na placek , na środku położyć śliwkę i zlepić w kulkę . Układać na talerzu posypanym mąką .Knedle wrzucać na osolony wrzątek - kiedy wypłyną , gotować jeszcze około 8 minut .Podawać polane śmietaną z cukrem i cynamonem lub stopionym masłem z bułką tartą i posypane cukrem.  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650