Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Śledzie solone w oleju śledzie w oleju.JPG
Śledzie solone w oleju
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KaemkaSrebrny Szef Kuchni (2324)

Śledzie solone w oleju

Dla miłośników śledzi

  • Czas przygotowania: ponad godzinę
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Przekąska
  • Liczba porcji: więcej
Składniki:
  • śledź, 3 szt.
  • cebula, 3 szt.
  • olej, 1 szkl.
  • mielony pieprz, 1 łyżecz.
  •  
Sposób przygotowania

solone filety śledzia moczymy w zimnej wodzie ok 2-3 godz.Odsączamy, kroimy na małe kawałki ok 3-4 cm. Cebulę kroimy na krażki i zalewamy na chwilę wrzątkiem.układamy na przemian śledzie i cebulę, posypujemy pieprzem i całośc zalewamy olejem. Odstawiamy na kilkanaście godzin do lodówki.Smacznego 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650