Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Knedle z sosem z bryndzy CIMG3676.jpg
Knedle z sosem z bryndzy
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KutakNaOtroZłoty Szef Kuchni (4246)

Knedle z sosem z bryndzy

Przepyszne oryginalne danie.

  • Czas przygotowania: do 1 godziny
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: gotowane
  • Liczba porcji: cztery
Składniki:
  • szczypiorek, 1 szt.
  • kwaśna śmietana, 30 dag
  • bryndza , 15 dag
  • boczek wędzony, 10 dag
  • mąka krupczatka , 20 dag
  • ziemniak, 30 dag
  • jajka, 1 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Ugotować ziemniaki i zatrzeć na tarce, następnie dodać jajko, mąkę i sól - zagnieść ciasto. Uformować wałeczek, spłaszczyć go i nożem odkrawać kluski. Wrzucić do gotującej się, osolonej wody i gotować aż do wypłynięcia. Odsączyć na sitku. Boczek lub szynkę pokroić w kostkę i usmażyć na skwarki. Rozgnieść bryndzę ze śmietaną (dodać tyle aby powstał gęsty sos). Knedle polać sosem posypać skwarkami i posiekanym szczypiorkiem.  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650