Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
rafik80Srebrny Szef Kuchni (2006)

Marynowanie mięsa i drobiu

Można dodać: 10 ziarn jałowca oraz pół szklanki czerwonego wytrawnego wina.

  • na Wielkanoc
Składniki:
  • goździki, 3 szt.
  • pieprz czarny, 5 szt.
  • ziele angielskie ziarnka, 5 szt.
  • liście laurowe, 1 szt.
  • seler, 30 g
  • pietruszka, 30 g
  • marchew, 50 g
  • cebula, 50 g
  • woda, 1 szkl.
  • kaczka , 1 kg
  •  
Sposób przygotowania

Warzywa pokroić (korzeniowe w kostkę, cebulę w plastry), zalać wodą i gotować ok. l godz. Następnie uzupełnić ilość wody do ok. 500 g (wodą gotowaną), dodać przyprawy i ewentualnie wino oraz do wyboru: kwasek cytrynowy, sok z cytryny lub ocet i gotować pod przykryciem. Gotową zalewę wystudzić. Mięso zalć zalewą, umieścić w chłodnym i ciemnym miejscu na 2—3 Od czasu do czasu obracać je. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650