Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
MertroxKucharz (746)

Pieróg z kaszy gryczanej i ziemniaków

Można jeść na zimno lub gorąco.

Składniki:
  • kasza gryczana , 1 szkl.
  • mleko 2,0 % , 1 szkl.
  • ugotowane ziemniaki, 2 szkl.
  • ser twarogowy półtłusty , 2 szkl.
  • masło, 1 łyżk.
  • jajka, 1 szt.
  • sól, 1 szczypta
  • pieprz, 1 szczypta
  • tłuszcz, 1 łyżecz.
  •  
Sposób przygotowania

Kaszę zaparzyć w masce wrzącym mlekiem, dodać przetarte ziemniaki oraz twaróg i utrzeć starannie. Dodać stopione masło, jajo, sól, pieprz. Masą wyrobić, uformować z niej wałek, owinąć papierem pergaminowym nasmarowanym tłuszczem i wstawić do gorącego pieca na 30 minut. Gotowy pieróg odwinąć z papieru i podawać pokrajany na plastry z kwaśnym mlekiem lub śmietaną. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650