Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Bulwy ze śmietaną Bulwy ze śmietaną.jpg
Bulwy ze śmietaną
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
ewlinaSzef Kuchni (880)

Bulwy ze śmietaną

Przyprawiamy do smaku

Składniki:
  • natka pietruszki, 1 łyżecz.
  • cukier, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • kostka bulionowa, 1 szt.
  • mąka , 3 dag
  • śmietana, 0.3 l
  • bulwy, 80 dag
  •  
Sposób przygotowania

Bulwy oczyścić szczoteczką pod bieżącą wodą, obrać, zalać niedużą ilością wrzącej wody (łatwo ciemnieją), osolić, ocukrzyć, gotować do miękka, uważając aby zostało niewiele płynu (najwyżej około 1/3 1). Pod koniec gotowania włożyć pokruszoną kostkę przyprawy do zup, zagotować, połączyć ze śmietaną. Wyłożyć na salaterkę, posypać siekaną zieloną pietruszką. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650