Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
ewlinaSzef Kuchni (880)

Mus ze śliwek

Zastudzony mus można przybrać drobnymi ciasteczkami

Składniki:
  • żelatyna, 1 dag
  • białka, 3 szt.
  • cukier, 10 dag
  • śliwka, 40 dag
  •  
Sposób przygotowania

Śliwki umyć, włożyć do rondla, wlać małą ilość wody, rozgtować pod przykryciem, usunąć pestki, przetrzeć przez sito lub przecieraczkę, dodać część cukru. Żelatynę namoczyć, rozpuścić w małej ilości gorącej wody, zagotować. Białka ubić na sztywną pianę z pozostałym cukrem. Do przecieru ze śliwek dodać pianę, wlać żelatynę, ubić lekko trzepaczką, wyłożyć do salaterki formując stożek lub wyporcjować do kompotierek. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650