Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Pomarańcze w galaretce pomarancze w galaretne.jpg
Pomarańcze w galaretce
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
ewlinaSzef Kuchni (880)

Pomarańcze w galaretce

Pomarańcze w galarecie można przybrać bitą śmietaną.

Składniki:
  • żelatyna, 2 dag
  • cukier, 10 dag
  • pomarańcz, 3 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Pomarańcze dokładnie umyć, osuszyć, część wierzchniej skórkę otrzeć na tarce. Obrane pomarańcze pokrajać na plastry, krajać na pół i ułożyć w szklanej salaterce. Z wody (3 szkl) i cukru z dodatkiem otartej skórki przygotować syrop. Żelatynę namoczyć, rozpuścić w małej ilości ciepłej wody, zagotować, do syropu, oziębić. Gęstniejącym płynem zalać pomarańcze, studzić. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650