Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
fanthomasSzef Kuchni (1060)

Kisiel cytrynowy

Można przybrać bitą śmietaną i plasterkiem obranej cytryny.

Składniki:
  • cytryna, 20 dag
  • cukier, 15 dag
  • mąka ziemniaczana, 3 dag
  •  
Sposób przygotowania

Cytryny dokładnie wymyć, osuszyć, otrzeć na tarce żółtą skórkę, zalać ją wrzącą wodą (2—3 szklanki), dodać cukier, zagotować. Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić zimną wodą, zawiesinę w do wywaru, mieszając zagotować. Z przepołowionych cytryn w cisnąć sok, wlać do kisielu, dokładnie wymieszać. Gorący kisiel przelać do salaterki lub kompotierek, ostudzić. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650