|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: ewciaSzef Kuchni (850) Budyn ze szpinakuPodawać polany stopionym masłem i posypany zrumienioną tartą bułką Składniki:
Sposób przygotowaniaSzpinak ugotować z roztartym czosnkiem i z solą. Tłuszcz rozetrzeć w misce, dodawać po jednym żółtku ucierając, mieszać kolejno ze szpinakiem, dodać pianę z białek, osolić i przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą bułką formy. Wstawić do garnka wypełnionego wrzącą wodą do 3/4 wysokości formy. Garnek przykryć pokrywą, budyń gotować ok. 45 min. Ugotowany budyń wyjąć z formy, wyłożyć na okrągły półmisek, podzielić ostrym nożem na porcje. Przybrać nacią pietruszki. Budynie podaje się również z sosami. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|