Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
ewciaSzef Kuchni (850)

Buraczki zasmażane

Idealne jako przystawka

Składniki:
  • burak, 75 dag
  • tłuszcz, 4 dag
  • cebula, 5 dag
  • mąka , 5 dag
  • jabłko, 25 dag
  • sól, 1 szczypta
  • cukier, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Ugotowane lub upieczone w skórkach buraki obrać, rozdrobnić. Podprawić zasmażką z tłuszczu, cebuli i mąki, przyprawić i i cukrem do smaku, dodać jabłka rozdrobnione na tarce o dużych otworach. Zamiast jabłek można dodać rozdrobnione kwaszone ogórki młody rabarbar. Można również buraki zakwaszać kwasem rakowym, sokiem z ogórków kwaszonych, sokiem z cytryny, kwaskiem cytrynowym lub octem winnym. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 5255
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650