|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: maQSzef Kuchni (1180) Serca wieprzowe (cielęce, wołowe) z ziemniakami i szpinakiemPotrawę podawać z pieczywem. Składniki:
Sposób przygotowaniaSerca opłukać, pokrajać w grubą kostkę, usunąć żyły i błony, włożyć do rondla, zalać dużą ilością zimnej wody, dodać sól i gotować do miękkości. Do prawie miękkich serc dodać liście laurowe, angielskie ziele, obrane z łuski całe ząbki czosnku oraz pokrajane w kostkę ziemniaki. Szpinak oczyścić z części niejadalnych, dokładnie opłukać, odcisnąć wodę, pokrajać. Po ugotowaniu serc i ziemniaków włożyć do rondla szpinak, wymieszać i gotować razem ok. 3 min. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|