Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
maQSzef Kuchni (1180)

Serca wieprzowe (cielęce, wołowe) z ziemniakami i szpinakiem

Potrawę podawać z pieczywem.

Składniki:
  • szpinak , 50 dag
  • ziemniak, 50 dag
  • ząbek czosnku, 3 szt.
  • ziele angielskie ziarnka, 3 szt.
  • liście laurowe, 1 szt.
  • sól, 1 szczypta
  • serca wieprzowe, 50 dag
  •  
Sposób przygotowania

Serca opłukać, pokrajać w grubą kostkę, usunąć żyły i błony, włożyć do rondla, zalać dużą ilością zimnej wody, dodać sól i go­tować do miękkości. Do prawie miękkich serc dodać liście laurowe, angielskie ziele, obrane z łuski całe ząbki czosnku oraz po­krajane w kostkę ziemniaki. Szpinak oczyścić z części niejadal­nych, dokładnie opłukać, odcisnąć wodę, pokrajać. Po ugotowaniu serc i ziemniaków włożyć do rondla szpinak, wymieszać i goto­wać razem ok. 3 min. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650