Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
ewciaSzef Kuchni (850)

Buraki młode ze śmietaną

Tak samo można przyrządzić buraki z kwaśnymi jabłkami

Składniki:
  • sok z cytryny, 1 łyżk.
  • cukier, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • śmietana, 15 dag
  • mąka , 2 dag
  • burak, 75 dag
  •  
Sposób przygotowania

Buraki umyć, cienko obrać, wypłukać, pokrajać w paski lub z trzeć na tarce o dużych otworach, zalać niewielką ilością wrząc wody i ugotować na silnym ogniu pod przykryciem. Mąkę rozmieszać ze śmietaną, rozprowadzić trzema łyżkami wywaru pozostałego z gotowania, wlać do buraków, mieszając zagotować, przyprawić solą, cukrem i kwasem do smaku, posypać posieka­nym koperkiem.W taki sam sposób można przyrządzić tarte buraki z dodatkiem kwaśnych jabłek (20 dkg). Jabłka rozdrobnione jak buraki dodać po podprawieniu śmietaną. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650