|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: ewciaSzef Kuchni (850) Buraki młode ze śmietanąTak samo można przyrządzić buraki z kwaśnymi jabłkami Składniki:
Sposób przygotowaniaBuraki umyć, cienko obrać, wypłukać, pokrajać w paski lub z trzeć na tarce o dużych otworach, zalać niewielką ilością wrząc wody i ugotować na silnym ogniu pod przykryciem. Mąkę rozmieszać ze śmietaną, rozprowadzić trzema łyżkami wywaru pozostałego z gotowania, wlać do buraków, mieszając zagotować, przyprawić solą, cukrem i kwasem do smaku, posypać posiekanym koperkiem.W taki sam sposób można przyrządzić tarte buraki z dodatkiem kwaśnych jabłek (20 dkg). Jabłka rozdrobnione jak buraki dodać po podprawieniu śmietaną. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|