|
|||||||||||||||||
Składniki:
Sposób przygotowaniaMięso pokrajać na kawałki, usmażyć je na silnie rozgrzanym smalcu, po czym włożyć do rondla. Drobno pokrajaną cebulę i paprykę zasmażyć na pozostałym na patelni tłuszczu i połączyć z mięsem. Dodać kwaszoną kapustę, wymieszać i wlać tyle wody, aby pokryła mięso. Gotować bez przykrycia.. W połowie gotowania dodać przyprawy. Pomidory pokrajać, udusić w oddzielnym rondlu i przetrzeć (koncentrat pomidorowy rozrzedzić zimną wodą). Ugotowaną potrawę przełożyć do naczynia, w którym ma być zapiekana, dodać przecier pomidorowy lub rozrzedzony koncentrat oraz mielony pieprz, wymieszać, wstawić do silnie nagrzanego piekarnika i zapiec. Potrawę podawać z ziemniakami. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|