Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
maQSzef Kuchni (1180)

Cielęcina z marchewką i selerami

Może być też kura bądź brojler

Składniki:
  • cielęcina , 50 dag
  • smalec, 3 dag
  • marchew, 60 dag
  • seler, 60 dag
  • sól, 1 szczypta
  • liście laurowe, 1 szt.
  • ziele angielskie ziarnka, 3 szt.
  • mąka , 1 dag
  • natka pietruszki, 1 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Mięso pokrajać na kawałki średniej wielkości, osolić i obsmażyć na patelni na silnie rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Prze­łożyć wraz z tłuszczem do rondla, dodać marchew i selery po­krajane w paseczki, 1,5 l wody, osolić; gotować do miękkości na słabym ogniu pod przykryciem. Pod koniec gotowania dodać przyprawy. Mąkę rozmieszać w zimnej wodzie (pół szklanki), wlać do rondla, wymieszać i zagotować. Podawać z ziemniakami puree posypanymi posiekaną nacią pietruszki. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650