Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
maQSzef Kuchni (1180)

Stek barani

Może być zamiennie wieprzowy lub cielęcy

Składniki:
  • smalec, 4 dag
  • mąka , 1 dag
  • ząbek czosnku, 1 szt.
  • mielony pieprz, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • baranina , 75 dag
  •  
Sposób przygotowania

Z mięsa usunąć kości, błony i ewentualny nadmiar tłuszczu. Pokrajać je w poprzek włókien na 4 równe części i rozbić tłuczkien na płaty grubości ok. 1,5 cm, nadając im kształt owalny. Osolić posypać pieprzem i ewentualnie mąką (steki baranie natrzeć solą roztartą z czosnkiem). Usmażyć w bardzo silnie rozgrzanyn tłuszczu. Podawać z frytkami, sałatą, sałatką z pomidorów i cebuli, jarzyni gotowaną, np. fasolką szparagową, szpinakiem, groszkiem. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650