Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Śledź zawijany z grzybami cep-1719553_1920.jpg
Śledź zawijany z grzybami
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
iva78Kucharz (795)

Śledź zawijany z grzybami

Zawijać jak rolmopsy

  • Na Boze Narodzenie
Składniki:
  • śledź, 45 dag
  • cebula, 10 dag
  • olej, 3 dag
  • suszony grzyb, 5 dag
  • pieprz, 1 szczypta
  • ogórek kwaszony, 4 szt.
  • natka pietruszki, 1 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Śledzie namoczyć. Cebulę pokroić w cieniutkie talarki, podsmażyć na oleju, dodać ugotowane i posiekane grzyby, chwilę razem poddusić, dodać pieprz i posiekaną natkę. Tak przyrządzonym farszem smarować dość grubo połówki śledzi i zawijać jak rolmopsy. Ułożyć na półmisku. Obrać i pokroić w plasterki kwaszone ogórki, obłożyć nimi śledzie. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650