|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: ChiliJKaSzef Kuchni (1255) Kotlety śledzioweDo takich koteltów dodaje się sos rumiany Składniki:
Sposób przygotowaniaŚledzie należy moczyć przez 24 godziny. Przesmażyć, pod przykrywą, cebulę w łyżce masła. Wymoczone śledzie obrać ze skóry i ości, dokładnie posiekać. Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć. Cebulę, śledzie i bułkę dokładnie usiekać, dodać trochę pieprzu, łyżkę masła i żółtko. Mieszać długo, aż masa zbieleje i zrobi się pulchna. Stolnicę posypać mąką, robić podłużne kotlety, maczać w rozbitym z wodą jajku, posypać przesianą tartą bułką, wymieszaną z mąką i smażyć na margarynie. Do takich kotletów podaje się sos rumiany. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|