Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
ChiliJKaSzef Kuchni (1255)

Kotlety śledziowe

Do takich koteltów dodaje się sos rumiany

Składniki:
  • śledź, 70 dag
  • masło, 4 dag
  • cebula, 5 dag
  • czerstwa bułka, 1 szt.
  • mleko 2,0 % , 125 ml
  • żółtka, 1 szt.
  • pieprz, 1 szczypta
  • mąka , 1 dag
  • margaryna, 1 łyżecz.
  •  
Sposób przygotowania

Śledzie należy moczyć przez 24 godziny. Przesmażyć, pod przykrywą, cebulę w łyżce masła. Wymoczone śledzie obrać ze skóry i ości, dokładnie posiekać. Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć. Cebulę, śledzie i bułkę dokładnie usiekać, dodać trochę pieprzu, łyżkę masła i żółtko. Mieszać długo, aż masa zbieleje i zrobi się pulchna. Stolnicę posypać mąką, robić podłużne kotlety, maczać w rozbitym z wodą jajku, posypać przesianą tartą bułką, wymieszaną z mąką i smażyć na margarynie. Do takich kotletów podaje się sos rumiany. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650